Jumaat, Oktober 01, 2010

Persidangan Kebangsaan Guru Cemerlang Kali Ke-8 2010

Persidangan Kebangsaaan Guru Cemerlang Kali Ke-8 telah berlangsung pada 27 - 30 September 2010 di Akademi Kenegaraan, Biro Tatanegara Jalan Bellamy, Kuala Lumpur. 10 orang GC Terengganu telah terpilih mewakili MGC Terengganu pada persidangan tersebut, termasuklah saya.

Persidangan yang dihadiri oleh 300 orang Guru Cemerlang seluruh Malaysia ini dianjurkan oleh Majlis Guru Cemerlang Malaysia, Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti serta Biro Tatanegara, Jabatan Perdana Menteri. Sebanyak 28 kertas kerja telah dibentangkan, termasuk sesi perkongsian pengalaman bersama Encik Azizul Rahman bin Abd. Rahman, Guru Cemerlang Gred Khas C yang bersara pada 28 September.

Persidangan ini telah dirasmikan oleh Yang Berbahagia, Tan Sri Mohd. Sidek bin Haji Hassan dan disempurnakan penutupannya oleh wakil rasmi KPPM, Yang Berbahagia, Dr. Haili bin Dolhan, Rektor IPGM. Pada persidangan ini juga menemukan saya dengan beberapa orang bekas pelajar saya termasuklah Timbalan Pengarah BTN, Norzilam dan Norul Hisham Safri. Tahun depan, insya-Allah jika diberi luang, saya akan hadir lagi walaupun tidak banyak kertas kerja yang dibentangkan dapat membantu saya dalam meningkatkan amalan terbaik pengajaran dan pembelajaran kerana suasana, iklim dan murid yang berbeza keupayaan. Jika ada ruang, tahun depan saya akan menyiapkan kertas kerja lebih awal dan saya akan memastikan kertas kerja saya tidak akan dibakulsampahkan awal-awal lagi!!!Bersama-sama Guru-guru Cemerlang Johor dan YDP MGCM,Tn Hj Rodzli Hashim (YDP Kedah)

Tiada ulasan: