Jumaat, Jun 03, 2011

Terbanglah ke Bandung...

Bandung menyambut kami dalam remang sore.
Tiba di Bandara Husein Sastranegara jam 5.30 waktu Indonesia dan melalui proses imigresen yang lama dan menjemukan. Ketibaan kami, AR dan ayahanda Profesor Eemeritus Abdullah Hassan disambut Ibu Dr Tatat Hartati dan beberapa dosen daripada Universitas Pendidikan Indonesia dengan mobil yang besar sekali (bas UPI).

Perjalanan mencari restoran de'Palm Sundanese Restaurant memakan masa berjam-jam lamanya kerana jalan raya yang macet. Betullah kata ayahanda Profesor, kalau kita tinggal di kota Bandung, mungkin sebahagian besar usia mungkin banyak dihabiskan hanya di jalanan.
Oh, kita tua di jalan raya...

Selesai makan malam dengan hidangan Sunda yang enak, kami dibawa ke Isola Resort yang terletak di dalam kawasan kampus UPI. Kampus sejuk, mata kantuk.
Tugas besar esok menunggu: Seminar dan Workshop Pedagogik Praktis Yang Berkualitas, bertempat di Balai Pertemuan Universitas Pendidikan Indonesia, Jalan Setiabudhi Bandung, 4 dan 5 Jun 2011.

2 ulasan:

Guru berkata...

seronoknya dapat berjalan sambil belajar/bekerja...

Fariza Nurbaya berkata...

Cikgu, alhamdulillah diberi peluang untuk menghadiri dan mengambil bahagian dalam seminar pendidikan antarabangsa. Banyak yang dapat dipelajari terutama dalam mewujudkan P&P (KBM) yang memikat dan menyenangkan.
Terima kasih.