Sabtu, November 07, 2009

Musim hujan dan peperiksaan

Musim tengkujuh datang lagi. Seperti biasa, sekolahku turut sama dilanda banjir yang menyebabkan perjalanan peperiksaan MUET-2 yang berlangsung hari ini agak terganggu. Sebagai peringatan buat pelajar-pelajarku yang akan menduduki peperiksaan STPM tahun ini khususnya, dan SPM amnya, buatlah persiapan untuk menghadapi peperiksaan pada musim banjir ini dengan baik dan memastikan anda dapat hadir dan menjawab soalan dengan sempurna. Maklum sajalah, kedudukan sekolah kita yang mudah dilanda banjir, pelbagai perkara dan musibah boleh berlaku. Terima kasih saya ucapkan kepada YB ADUN Hulu Besut, Tuan Haji Nawi dan isteri, Puan Hajah Noriah atas kesudian anda berdua menumpangkan beberapa orang pelajar STPM semalam di rumah YB. Budi baik anda berdua takkan kami lupakan dan semoga sentiasa mendapat rahmat dan berkat daripada-Nya.

Pesanan buat anak-anakku terutama yang tinggal di kawasan rendah dan jauh dari sekolah, jika terdapat tanda-tanda banjir akan berlaku lagi, diharapkan pelajar-pelajar mengambil tindakan segera dengan;

1. bergerak segera ke rumah rakan-rakan/ sekolah
2. bawa keperluan untuk peperiksaan seperti slip peperiksaan, kad pengenalan, buku-buku rujukan, pakaian seragam sekolah, alat-alat keperluan peribadi, ubat-ubatan dan sedikit makanan.
3. Hubungi saya atau guru-guru yang tinggal berdekatan dengan kawasan sekolah.

Insya-Allah, saya akan usahakan untuk menyediakan bilik penginapan sementara di sekolah untuk kegunaan pada waktu-waktu terdesak.

Selamat menghadapi peperiksaan dengan tenang. Walau apa jua rintangan yang dihadapi, ingatlah, tiada jalan mudah untuk menggapai kecemerlangan.

Tiada ulasan: